I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika
Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika Kutatólabor felújítása
A Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika (3.sz. pavilon) Kutatólabor épület belső felújítását, a tetőszerkezet és héjalás cseréjét, valamint a tetőtér beépítését társaságunk nyílt közbeszerzési eljárással meghirdetett pályázat útján nyerte el.

A kivitelezési feladatok a műemlék épület tetőszerkezet teljes, a fafödém részleges bontását, a földszinti területek -laborhelyiségek, gépterem, szociális helyiségek (vakolatjavítások, burkolatcserék, felületképzés, épületgépészeti fűtés, víz-csatorna, elektromos hálózat, világítás) felújítását, új szellőző rendszer kialakítását, új tetőtéri szint –irodahelyiségek, öltöző, fürdő, szociális blokk, tárgyaló, teakonyha- megépítését és a teljes épület VRF rendszerű hűtés-fűtés és gyengeáramú (informatika, biztonságtechnika) hálózatainak kiépítését, új belső nyílászárók, fa portálok beépítését tartalmazta.

A munkálatok a pincében működő állatház és állatkísérleti laboratórium működésének fenntartása mellett a tető- födémszerkezet, földszinti burkolatok bontásával kezdődtek 2012. júliusában.

A bontási munkák során feltárt szerkezetek avult állaga a tervekben nem szereplő műszaki tartalmi változást eredményezett. A tervezett monolit vasbeton födém alól a teljes fafödém elbontásra került. A földszinti helyiségekben új padló rétegrendet, új elektromos és gépészeti víz-fűtés hálózatot építettünk ki.

A megmaradónak tervezett külső nyílászárók helyére az eredeti díszítések alapján korhű formában, hőszigetelt üvegezésű újra gyártott, fa ablakokat szereltünk, a tégla homlokzat tisztítását és részleges javítását is elvégeztük.

 A jó együttműködésnek az eredménye, hogy az épület a kiegészült műszaki tartalommal csaknem teljes külső-belső felújítást kapott, és a módosított szerződési határidő előtt hetekkel korábban nyerte el –a Klinika kutatói-oktatói részlegének majdan otthont adó- végső formáját.

 
INweb Informatika